Genel Elektronik

Rx-2b Tx-2b RF İR Alıcı Verici Uygulaması

RF İR Alıcı Verici Uygulaması Yapalım!

Merhabalar arkadaşlar sizlerle bu yazımda basit ve ucuza rf alıcı ve verici tasarımını paylaşacağım…

Bu entegreleri Kullanırken Mikrodenetleyici kullanmak zorunda değilsiniz.Ancak dilerseniz tam otomasyon yapma gibi durumlarda Arduino , STM32 , Pic gibi Mikrodenetleyiciler ilede kontrol etmeniz mümkündür.

Entegremiz 5 kanallıdır ileri,geri,sağ,sol,turbo giriş ve çıkışları mevcuttur bunları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Çin menşeili RX-2B ve TX-2B entegrelerini kullanarak çok ucuza çok basit Sistemler tasarlayabilirsiniz. Bu Entegreler ile led açıp kapamanın yanında motor vs.. Aç Kapat şeklinde Herşeyi tasarlayabilirsiniz. Haydi Şimdi Entegrelerimizi Tanıyalım.

Tx-2B Rx-2B Çıkış Şemaları

Tx-2B Rx-2B RF İR Alıcı Verici Pinout Şeması
RX-2B ve TX-2B Alıcı ve verici Entegreleridir.

Pin Açıklamarı da Şu Şekilde..

Tx-2B Rx-2B bacak fonksiyonları

Arkadaşlar Aşağıdaki tabloları inceleyerek RF İR Alıcı Verici ‘nin hangi bacağın hangi fonksiyonu yerine getirdiğini görebilirsiniz. RX-2B ile verdiğiniz fonksiyonu TX-2B doğrudan gerçekleştirmektedir.

Tx-2B RF İR Alıcı Verici Fonksiyon Şeması
TX-2B
Rx-2B Fonksiyon Şeması
RX-2B

Bu entegreler diğer entegreler gibi 5V ile beslenmektedir. Bu aygıtlar genellikle pil ile beslendikleri için doğrudan 5V değerini elde etmek malesef biraz zor olur bu nedenle devrenize 5V regüle devresi kurmanız gerekebilir.

Bunuda düşünerek en alta 5V Regüle devresinin devre şemasını da paylaştım Regüle için o Devreyi kullanabilirsiniz.

RF Örnek Devre Şeması

Radyo frekansla çalışan bu devrede TX-2B Verici dir doğrudan fonksiyonu verir. RX-2B ise alıcıdır ve sürekli dinleme halindedir gelen fonksiyonu doğrudan çıkışa aktarır malesef ki ara fonksiyonu yoktur.

Tx-2B RF İR Alıcı Verici Devre Şeması
Örnek Verici Tasarımı
Rx-2B RF İR Alıcı Verici Devre Şeması
Örnek Alıcı Tasarımı

İR Örnek Devre Şeması


Bunun yanında dilerseniz kızılötesi olarak ta Kullanmanız mümkündür. Kızılötesi olarak kullanmanız için Gerekli Tasarım aşağıdaki gibidir. Burada da devre Rf gibi çalışmaktadır tek farkı iletişimi kızıl ötesi ile sağlamaktadır.

Rx-2B RF İR Alıcı Verici Kızılötesi Alıcı Şeması
Kızılötesi Alıcı Tasarımı

Tx-2B RF İR Alıcı Verici Kızılötesi Alıcı Şeması
Kızılötesi Verici Tasarımı

Bu tarz bir tasarımı gerçekleştirdik ancak 5v Doğrudan elde edebilmemiz için yukarıda da bahsettiğim gibi bir regülatör devresine ihtiyacımız olabilir bu gibi durumda ise Aşağıdaki gibi bir tasarımla gerilimi regüle edebilirsiniz..

5V Regülatör Devre Şeması

7805 regülatör Devre Şeması
7805 5V Regülatör Devre Şeması

Şimdilik bu tasarımımızda bu şekilde sona ermiş bulunmakta Okuduğunuz için Teşekkürler bizi takip etmeyi unutmayın!! İyi Çalışmalar.

Onur NP

Arduino Stm32 gibi Mikrodenetleyici PLC Otomasyon sistemleri ve Genel elektronik projeleri üzerine örnek paylaşımlar yapmaktayım Endüstriyel ve Kişisel proejelerinize Ücretli olarak destek verebilirim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Call Now ButtonAra
Kapalı
Kapalı